Soros
George Soros. PHOTO: © European Union- EP.

Soros chce pripraviť Európu o kresťanskú a národnú identitu, tvrdí Orbán

BUDAPEŠŤ / Maďarský premiér Viktor Orbán varoval pred drastickými následkami, ktoré bude mať, podľa jeho názoru, prisťahovalectvo. Krajiny, ktoré sa stali „prisťahovaleckými“, sa nezadržateľne stanú „krajinami so zmesou národov“, povedal, podľa agentúry DPA, v Budapešti pre zástupcami cirkví pôsobiacich v Maďarsku a pred stúpencami svojej vlády.

Orbán v súvislosti s prisťahovaleckou vlnou opäť spomenul finančníka maďarského pôvodu, Georgea Sorosa, ktorého považuje za svojho úhlavného nepriateľa. Sorosovým zámerom je, podľa Orbána, prinútiť európske štáty, aby sa stali prisťahovaleckými krajinami. Premiér pritom tvrdí, že „Sorosov plán“ chce národy východnej a strednej Európy pripraviť o ich „kresťanskú a národnú identitu“.

Agentúra DPA k tomu poznamenala, že žiadny „Sorosov plán“ v tejto podobe neexistuje. V skutočnosti Soros v roku 2015 navrhoval, žeby Európa prílev utečencov a migrantov najlepšie zvládla rovnomerným rozdelením týchto ľudí v členských štátoch EÚ.

Viac..  Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ - Mercosur

Orbán patrí k najrozhodnejším odporcom prijímania migrantov. Podobne ako Slovensko, Česko a Poľsko tiež dôrazne odmieta povinné kvóty na prerozdeľovanie migrantov.

Soros tiež podporuje nevládne organizácie, ktoré sa zasadzujú o demokraciu a ľudské práva. Orbána Západ obviňuje, že demokraciu v Maďarsku okliešťuje a s týmto cieľom obmedzuje aj aktivity nevládnych organizácií.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices