Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union-EP.

Ivan Štefanec: Vláda neplní sľuby, ktoré dala mladým ľuďom

Vláda neplní sľuby dané študentom a mladým ľuďom. Stále bývajú na internátoch, ktoré sú v katastrofálnom stave a Slovensko má akútny nedostatok nájomných bytov. Uviedli to dnes poslanec Európskeho parlamentu a člen Predsedníctva Kresťanskodemokratického hnutia Ivan Štefanec a podpredseda Kresťanskodemokratickej mládeže Slovenska Miroslav Dragun.

„Slovensko je v Európskej únii na chvoste, čo sa týka výstavby nájomných bytov. Za zvýhodnených podmienok u nás býva len 1,5 % populácie, kým priemer EÚ je 11%. Práve tieto byty sú pritom určené mladým ľuďom a absolventom škôl, ktorí si vďaka nim môžu jednoduchšie naštartovať kariéru a založiť rodinu. Už v roku 2015 Robert Fico sľúbil, že výstavbu týchto bytov v rámci sociálneho balíčka podporí. K vysokému počtu mladých ľudí, ktorí nemajú vlastné bývanie prispieva aj to, že slovenské domácnosti majú najvyšší podiel výdavkov, ktoré minú na energie a vodu v Európskej únii. Aj tieto skutočnosti prispievajú k tomu, že mladí ľudia húfne opúšťajú Slovensko a hľadajú uplatnenie v zahraničí. Ak chceme tento negatívny trend zastaviť, je potrebné urýchlene začať výstavbu štátnych a komunálnych nájomných bytov a tiež zabezpečiť odstrihnutie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví od politických vplyvov,“ uviedol Ivan Štefanec.

Viac..  Arménsko zvažuje členstvo v EÚ, potvrdil šéf diplomacie Mirzojan

„Ďalším z nesplnených sľubov takzvaného tretieho sociálneho balíčka Ficovej vlády bolo 50 miliónov eur na výstavbu a rekonštrukciu internátov a študentských domovov. Podľa oficiálneho vyjadrenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, ktoré sa nám podarilo získať, nebolo pre tento účel použité ani jediné euro a podmienky na internátoch sú stále katastrofálne. Oprávnene sa pýtame, či môžu mladí ľudia ešte veriť, že vláda a Robert Fico plnia svoje verejné záväzky. Nemôžeme sa čudovať, že za takýchto okolností chodia radšej študovať do zahraničia, kde sú oveľa lepšie podmienky,“ upozornil Miroslav Dragun.

O dac

Odporúčame pozrieť

I. Štefanec: Minister Takáč má farmárov počúvať, nie na nich podávať trestné oznámenia

Farmárske združenia pokračujú vo svojich protestoch pred ministerstvom pôdohospodárstva aj dnes. Minister pôdohospodárstva a rozvoja …

Consent choices