sport
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Nitra bude Európskym mestom športu 2018

Nitra bude Európskym mestom športu 2018. Rozhodla o tom hodnotiaca komisia Asociácie európskych miest športu – ACES Europe, ktorá navštívila Nitru v septembri. Ako informovalo mesto Nitra, odovzdanie titulu bude 6. decembra v Bruseli.

Titul Európske mesto športu získali už dve slovenské mestá – v roku 2016 ním boli Košice a v roku 2017 ním je Banská Bystrica. Z Nitry pochádzajú mnohé športové osobnosti ako atlét a olympijský víťaz Matej Tóth, majstrovské tímy hokejistov, basketbalistov, volejbalistov a futbalové talenty.

V rámci obhajoby projektu navštívila hodnotiaca komisia v Nitre hokejový a futbalový štadión, bežecké trasy i cyklotrasy v mestskom parku. Prezrela si novú telocvičňu v Základnej škole Tulipánová, vynovený atletický ovál v Základnej škole Nábrežie mládeže a zaujal ju aj projekt zdieľania bicyklov, o ktorý je v Nitre veľký záujem. V Mestskej hale na Klokočine si komisia pozrela volejbalový zápas a na štadióne FC Nitra zápas domácich futbalistov.

Viac..  Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Nitra pripravuje viaceré investície v oblasti športu. Rekonštrukcia čaká dva futbalové štadióny – štadión FC Nitra a štadión na sídlisku Čermáň. Rozsiahlou opravou prechádza v posledných rokoch aj zimný štadión. Mesto ide okrem toho stavať športovú halu na sídlisku Čermáň a multifunkčnú halu na sídlisku Diely. Na opravy športovísk je v mestskom rozpočte pre rok 2017 vyčlenených 330-tisíc eur.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices