migranti
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Europoslanci: Ak v Afrike podporíme rozvoj, spomalí to migračné toky do Európy

Rozvojový výbor Európskeho parlamentu prijal uznesenie, kde navrhuje stratégiu EÚ pre Afriku. Poslanci sú presvedčení, že ak v Afrike podporíme rozvoj, spomalí to migračné toky do Európy. 

Odvtedy, ako k nám začali prúdiť toky utečencov a ekonomických migrantov, sa začali štáty EÚ viac zaujímať o to, čo sa deje v našom okolí. Ozývajú sa hlasy, že nadmernú migráciu najlepšie vyriešime tak, ak ju podchytíme v jej koreňoch, čiže ak pomôžeme vytvoriť lepšie podmienky pre ľudí tam, kde žijú.

Viaceré africké krajiny zažili v posledných rokoch hospodársky boom, sú však aj také, ktoré sa zmietajú v chudobe, nestabilite a úradujú tam teroristi. Populácia tohto kontinentu navyše veľmi rýchlo rastie a pre všetkých týchto ľudí bude treba vytvoriť pracovné miesta.

Viac..  Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Aj francúzsky europoslanec Maurice Ponga (EPP) je jedným z tých, ktorí chcú bojovať s problémom tam, kde pramení. Je autorom správy, kde hovorí, že kľúčovú úlohu pri podpore ekonomického rastu by mohla zohrávať rozvojová pomoc. Viac sa dozviete v našom videu.

Pongovu správu prijal rozvojový výbor, plénum by malo o nej hlasovať počas novembrového plenárneho zasadnutia.

O dac

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices