Zaborska
Europoslankyňa Anna Záborská. PHOTO: Kancelária AZ.

Anna Záborská: Striedanie času dvakrát ročne treba zrušiť

Dnes sa počas plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu v Štrasburgu uskutočnila tlačová konferencia pracovnej skupiny poslancov k téme striedania letného a zimného času. „Striedanie času ide proti biologickým hodinám človeka a nemá žiaden prínos pre ekonomiku a zároveň významne zvyšuje náklady na zdravotnú starostlivosť. Preto treba toto administratívne opatrenie zrušiť, ideálne už od októbra budúceho roku,“ vyhlásila slovenská europoslankyňa Anna Záborská, ktorá patrí k zakladajúcim členom skupiny.
 
Pracovná skupina, ktorú vedie český europoslanec Pavel Svoboda, sa snaží presvedčiť Európsku komisiu, aby navrhla nahradenie smernice 2000/84/EC, ktorá harmonizuje čas v celej EÚ. Argumentuje pritom štúdiou 9 európskych univerzít, z ktorej vyplýva, že priame a nepriame náklady na zdravotné následky v EU môžu predstavovať až 131 mld. €.
 
„Aby sme si vedeli predstaviť toto obrovské číslo, stačí vedieť, že náklady na chod EÚ sú približne 140 mld €. Posúvanie ručičiek na hodinkách nás tak možno stojí takmer toľko isto, ako fungovanie celej Únie,“ zdôraznila Anna Záborská.
Viac..  Michal Wiezik: Za ochranu vlka, na Slovensku aj v EÚ. VIDEO

O dac

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices