Peter Kazimir
Peter Kažimír. PHOTO: © European Union.

Minister Kažimír má záujem stať sa šéfom euroskupiny

Minister financií Peter Kažimír dnes potvrdil mediálne špekulácie spojené s pozíciou predsedu Euroskupiny – skupiny ministrov financií členských krajín eurozóny. Minister dnes v Bruseli povedal, že má záujem uchádzať sa o kreslo predsedu Euroskupiny, po ukončení funkčného obdobia súčasného šéfa EG Jeroena Dijsselbloema.

„V tomto momente, nie som ešte kandidátom, čaká nás rokovanie politickej rodiny, socialistov, ktorej som súčasťou. Vnímam dohodu a jednotu v takomto konaní ako veľkú hodnotu, takže nás čaká rokovanie. Budeme sa zaoberať aj otázkami profilu budúceho prezidenta Euroskupiny, pretože ani to nie úplne uzavreté. Zároveň sú tu teoretické návrhy na to, aby budúci šéf Euroskupiny už bol vizionársky, zároveň členom Komisie alebo tu máme možnosť pokračovania v tzv. móde permanentného alebo trvalého šéfa Euroskupiny, alebo tak ako sme boli zvyknutí fungujúceho ministra financií.

Nepochybujme, že táto pozícia je veľmi významná. Ja ako osoba, mám svojím spôsobom záujem o túto pozíciu zabojovať, ale v skutočnosti sú tu isté hodnoty, istý spôsob komunikácie, najprv v rámci politických rodín. Takže čakám dohodu“, uviedol minister financií Peter Kažimír.

Viac..  EÚ sa dohodla na prísnejších obmedzeniach dovozu ukrajinských výrobkov

O dac

Odporúčame pozrieť

Peter Kazimir

Komentár guvernéra po menovopolitickom rokovaní Rady guvernérov ECB

Rada guvernérov Európskej centrálnej banky na svojom včerajšom zasadnutí ponechala nastavenie menovej politiky nezmenené.  Podrobné …

Consent choices