štefanec
Ivan Štefanec, europoslanec. PHOTO: redakcia/dub.

Ivan Štefanec: Európa má povinnosť pomôcť prenasledovaným kresťanom

Európsky parlament sa dnes zaoberal správou Vysokej predstaviteľky Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Frederiky Mogherini o prenasledovaní kresťanov vo svete.

Podľa europoslanca a vedúceho slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivana Štefanca (KDH) má Európska únia povinnosť pomáhať kresťanom, ktorí sú prenasledovaní pre svoje presvedčenie a vieru.

„Až 75% všetkých nábožensky motivovaných útokov vo svete je namierených voči kresťanom. Najviac z nich je páchaných na kresťanoch v moslimských krajinách. V niektorých z nich ide toto násilie až na hranicu genocídy, kedy miznú viac ako tisícročie staré komunity. Som presvedčení, že je našou povinnosťou im pomôcť. Európa stojí na kresťanských základoch a nemôžeme sa nečinne prizerať na ich rúcanie. Okrem humanitárnej pomoci kresťanským utečencom by mala byť Európska únia oveľa aktívnejšia pri diplomatickom a ekonomickom tlaku na krajiny, ktoré na svojom území prenasledovanie kresťanov trpia, či dokonca podporujú. Som rád, že sa v tejto veci angažuje aj Európska komisia a bude pozorne sledovať všetky jej ďalšie kroky.“

Viac..  Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices