sport
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Banská Bystrica sa lúči s titulom Európske mesto športu

Symbolickú štafetu Európskeho mesta športu odovzdá primátor Banskej Bystrice Ján Nosko v stredu 20. decembra mestu pod Zoborom, ktoré sa bude hrdiť titulom v nasledujúcom roku. Mesto sa rozlúči s titulom, ale ako informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková, samospráva chce investovať do športu aj v nasledujúcom období.

Od primátora mesta pod Urpínom preberie pomyselnú štafetu primátor Nitry Jozef Dvonč pred začiatkom extraligového hokejového zápasu medzi HK Nitra a banskobystrickým hokejovým klubom HC´05 iClinic na nitrianskom štadióne. „Som veľmi rád, že po Košiciach a Banskej Bystrici je to práve Nitra, ktorá má silné športové zázemie a môže naplno využiť šancu byť Európskym mestom športu pre rok 2018. Nitranom srdečne blahoželám,“ uviedol banskobystrický primátor Nosko.

Tretí januárový deň sa stane Banská Bystrica dejiskom Novoročného šachového turnaja a GPX mládeže Banská Bystrica 2018. Okrem toho sem zavítajú účastníci Svetového pohára univerzitného hokeja. „Práve finálový zápas na banskobystrickom zimnom štadióne 5. januára bude symbolickým ukončením aktivít Európskeho mesta športu. Tradičným päťkilometrovým Trojkráľovým behom 6. januára odštartujeme všetky športové podujatia, ktorými len opätovne potvrdíme, že športové srdce Slovenska bije stále v Banskej Bystrici,“ doplnila vedúca oddelenia športu Dana Cibuľková.

Viac..  Európska panelová diskusia občanov o boji proti nenávisti v spoločnosti

V roku 2017 počas držania titulu Európske mesto šport sa v Banskej Bystrici uskutočnilo viac ako 360 športových podujatí, na ktorých sa zúčastnilo 34-tisíc účastníkov. V meste investovali 2 586 000 eur do športovej infraštruktúry, športových akcií či na dotácie pre športové kluby i združenia. „V uplynulom období sa nám podarilo zosieťovať a zmapovať celú športovú infraštruktúru. Rozbehli sme intenzívnu komunikáciu s banskobystrickými športovými klubmi a subjektmi. Dôležitá bola práca s verejnosťou a zapojenie masovej základne Banskobystričanov do športových aktivít. Európskym mestom športu ostávame aj naďalej a v investíciách do športu budeme pokračovať,“ doplnil Nosko.

O dac

Odporúčame pozrieť

EÚ pomôže 10 regiónom zmierniť účinky populačných zmien, aj v Banskej Bystrici

Európska komisia (EK) v stredu oznámila, že vybrala ďalších desať regiónov z členských krajín EÚ, …

Consent choices