Benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union- EP.

Monika Beňová: Násilie páchané na ženách nemôže byť tolerované

Rodovo motivované násilie je problémom, prejavujúcim sa vo viacerých podobách. Je spojené s utrpením mnohých žien a dievčat. Preto je potrebné, aby Európska komisia, ako aj jednotlivé členské štáty venovali tomuto problému omnoho viac pozornosti.

Násilie páchané na ženách nemôže byť v spoločnosti tolerované,“ zdôraznila europoslankyňa Monika Beňová. Jednou z jeho foriem je aj ženská obriezka. Spôsobuje nezvratné zmrzačenie ženských pohlavných orgánov. Minimálne v trinástich členských štátoch Európskej únie žije približne pol milióna žien, ktoré boli donútené prejsť si týmto barbarstvom. Dané praktiky sa tiež objavujú v niektorých balkánskych krajinách,“ uviedla.

K takýmto nehumánnym zákrokom na ženách dochádza napriek tomu, že sú v jednotlivých štátoch oficiálne zakázané.Bohužiaľ sa to obyčajne berie ako súkromná záležitosť rodiny. Dievčatá, ktoré obriezku podstupujú sú navyše veľmi mladé a nevedia sa brániť,“ priblížila Monika Beňová. Dôsledky tohto mrzačenia si so sebou následne nesú celý život. Okrem psychických ťažkostí, trpia takéto ženy bolesťami, silnými infekciami či neplodnosťou,“ zdôraznila. Potreba razantného postupu aj voči tejto forme rodového násilia bude dnes jednou z tém plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu.

Viac..  Zníženie znečistenia z priemyslu a veľkých chovov hospodárskych zvierat

O dac

Odporúčame pozrieť

zvierata, kura, nosnice

Zníženie znečistenia z priemyslu a veľkých chovov hospodárskych zvierat

Nové pravidlá znížia škodlivé emisie z priemyselných zariadení a veľkých chovov ošípaných a hydiny s …

Consent choices