Ak si doma kúpite čokoládu a zistíte, že inak chutí a vonia ako tá, ktorú ste si nedávno kúpili v Rakúsku, budete sa môcť obrátiť na inšpektorov.
„Ak nejaký zákazník, alebo úradná kontrola naozaj zistí, že ide o dvojakú kvalitu, môže vykonať skúšky a môžeme sankcionovať daného výrobcu,“ uviedol hovorca ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Vladimír Machalík.
„Výrobky od jedného výrobcu v rovnakej značke sa nebudú môcť predávať na trhu v rozdielnej kvalite, ak zistí rozdiel, môže sa obrátiť na Potravinovú správu,“ povedal riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozef Bíreš. Výrobcovia by mali zjednotiť receptúry. Od marca by rozdiel v kvalite podľa zoznamu, ktorý chce EK rozšíriť považoval za nekalú praktiku.
Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk