Orban
Maďarský premiér Viktor Orbán. PHOTO: © European Union- EP.

Maďarsko je posledná bašta proti migrácii, uviedol maďarský premiér Orbán

BUDAPEŠŤ / Maďarský premiér Viktor Orbán odštartoval predvolebnú kampaň veľkými vyhláseniami. Svoju krajinu označil ako poslednú baštu proti migrácii a dôrazne varoval pred islamizáciou Európy. Orbán sa bude v blížiacich sa voľbách uchádzať o tretí mandát predsedu vlády.

Orbán, ktorý sa netají odporom voči prijímaniu utečencov, hovoril o úlohe Maďarska ako bašty proti migrácii. Varoval tiež pred nebezpečenstvom, ktoré prichádza zo Západu. Zmienil sa pritom o politikoch z Bruselu, z Berlína a z Paríža, ktorí podľa neho otvorili cestu úpadku kresťanskej kultúry a vzostupu islamu. „Zo západnej Európy sa stáva utečenecká zóna, zmeska populácie z celého sveta, ktorá ide iným smerom ako stredná Európa,“ uviedol maďarský premiér Viktor Orbán.

Orbán považuje kresťanstvo za poslednú nádej Európy. Je tiež presvedčený o tom, že jeho názor na migráciu nie je ojedinelý. „Nemyslím si, že je to márny boj. Naopak, víťazíme. V4 je v tomto bode jednotná a zobúdza sa aj Rakúsko,“ uviedol Orbán. Šéf Fidezsu opäť kritizoval známeho amerického finančíka a vyhlásil, že jeho vláda sa nebude prizerať na snahy o realizáciu „Sorosovho plánu“. Narážal tak na údajný plán Sorosa dopravovať do Európy migrantov. „Soros si neznepriatelil iba Maďarsko, ale aj Izrael a Spojené štáty. Chce, aby všade akceptovali migrantov. Lenže takto to nefunguje,“ povedal Orbán.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Na čele maďarskej vlády stojí Orbán od roku 2010. V krajine má stále vysokú popularitu, a to aj napriek tomu, že mu odporcovia vyčítajú nedemokratický spôsob vládnutia.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices