stefanec, mokolasik
Europoslanci Ivan Štefanec a Miroslav Mikolášik. PHOTO: redakcia/red.

Na Slovensko príde monitorovacia misia na čele s šéfkou výboru pre kontrolu rozpočtu

BRATISLAVA / KDH sa podarilo na európskej pôde podarilo presadiť 3 dôležité návrhy.

„Toto je vážna chvíľa. Zavraždenie novinára a jeho snúbenice je ohavný čin, ktorý zarezonoval v celej Európe. Nie je náhodou, že tieto indície, o ktorých písal Kuciak, poukazujú na prepojenie na najvyššie miesta. Tieto témy veľmi silno rezonovali aj na pléne Európskeho parlamentu v Bruseli. Keďže sa tento prípad netýka len Slovenska, ale má aj európsky charakter. Prípad plní obsah aj zahraničných médií. Dosiahli sme určité kroky, ktoré bude EP a poslanci vykonávať,“ povedal europoslanec Miroslav Mikolášik.

KDH sa podarilo na európskej pôde podarilo presadiť 3 dôležité návrhy:

1 vyslanie osobitnej monitorovacej misie na Slovensko.
2 skutočnosť aby novovzniknutý výbor pre finančné podvody pracoval na kauzách, ktorými sa zaoberal zavraždený Ján Kuciak.
3 osobitná debata na túto tému, čo sa deje na Slovensku, ktorá sa uskutoční na plenárnej schôdzi v Štrasburgu o 2 týždne.

Chcel by som zdôrazniť ten prvý bod, nikdy sme neboli svedkami takej razancie, rýchleho konania. Nepamätám si, že by bol návrh na monitorovaciu misiu  ešte v ten deň, ako bol predložený. Je dôležité vyšetriť všetky podozrenia, ak sa jedná o možné zneužívania európskych zdrojov, ak sa jedná o medzinárodné daňové podvody. Čo sa týka podrobností tejto misie – bude na Slovensko vyslaná už budúci týždeň a bude pracovať tri dni. Za Európsku ľudovú stranu bude členkou kolegyňa Ingeborg Gressle, ktorá je šéfkou Výboru pre kontrolu rozpočtu v EP a je tou najkompetentnejšou osobou,“ povedal europoslanec Ivan Štefanec.

Viac..  Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices