galko
Ľubomír Galko. PHOTO: Archív ĽG.

Ľubomír Galko: Kaliňák môže poznať vrahov

Týždenník Trend upozornil na to, že na mieste činu, kde zavraždili nebohého novinára Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú, sa v pondelok ráno, iba niekoľko hodín po objavení obetí, medzi prvými objavil aj šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer. Pritom do jeho pôsobnosti nepatria vraždy.

Ten človek tam nemal žiaden dôvod byť.

Robert „kešu“ Kaliňák v televíznej diskusii O 5 minút 12 obhajoval jeho účasť tým, že tam bol preto, lebo jeho tím vyšetroval a aj podal návrh na obvinenie Talianov v štyroch úplatkárskych kauzách.

Lenže je zrejmé, že v čase, keď popravený mladý pár našli, nikto ešte nespájal túto popravu s talianskou mafiou a navyše ešte nikto na polícii nemohol vedieť, že novinár Ján Kuciak práve písal o Vadalovcoch. Jeho článok o prepojení talianskej mafie na predstaviteľov vládnej strany Smer – SD totiž vyšiel na všetkých portáloch až o niekoľko dní neskôr.

Ak je pravdivá táto stopa, o tomto všetkom vedel len objednávateľ vraždy alebo vykonávateľ vraždy či obaja. 

Viac..  Miriam Lexmann: Dodnes nevieme aký vplyv na človeka majú GMO rastliny

Robert Kaliňák sa teda v priamom prenose na základe vlastných slov dostal do podozrenia, že spolu s riaditeľom protikorupčnej jednotky Krajmerom môžu vedieť, kto vraždu objednal, alebo kto ju realizoval.

Preto je potrebné správať sa k nim ako k podozrivým z tejto dvojnásobnej úkladnej vraždy. Vzhľadom k ich postaveniu v policajnej hierarchii a možnostiam mariť vyšetrovanie je na zváženie ich väzobné stíhanie.

Komentár pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk pripravil Ľubomír Galko, exminister obrany a podpredseda SaS.

 

O vik

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Na okolnosti vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice nikdy nezabudneme

Slovensko si pripomína 6 rokov od zavraždenia novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Pri tejto …

Consent choices