Robert Fico
Premiér Robert Fico. PHOTO: © European Union.

Fico tvrdí, že prezident sa dal na stranu opozície

BRATISLAVA / Robert Fico sa po skončení pracovného obeda s veľvyslancami krajín EÚ a USA postavil pred novinárov. Vyjadril sa opäť k vražde novinára Jána Kuciaka.

Prezident Andrej Kiska destabilizuje Slovensko spôsobom, aký je v Európskej únii nevídaný. Uviedol dnes po stretnutí s veľvyslancami EÚ a USA premiér Robert Fico. Podľa neho úlohou prezidenta je obhajovať dobré meno Slovenska v zahraničí. Fico zároveň žiada prezidenta, aby sa vrátil do svojich ústavných koľají.

„Prezident po vražde brázdil svahy a keby som mu ja nezavolal, doteraz sa mi neozve. Dal sa na stranu opozície. Povedal, že je jedno aký je motív vraždy, aj tak ukazuje charakter štátu.To akože vážne sa tu na dennom poriadku zabíjajú novinári?“ pýtal sa dnes prezident. „Neverím týmto jeho slovám napísaným v prejave.  Prezident si to pred zverejnením neprečítal, takúto vetu nemôže prezident povedať,“ pokračoval Fico.

Viac..  Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

„Prosím opozíciu, vyhrajte voľby a zostavte vládu. Ale netancujte na hrobe mŕtvych. Na Slovensku opozícia a prezident nedávajú spravodlivosti šancu. Prezident destabilizuje republiku spôsobom, ktorý je v Európe nevídaný. Som presvedčený že polícia robí všetko, čo je v jej silách,“ dodal.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices