Korcok
Štátny tajomník Ivan Korčok na rokovaní v Paríži. PHOTO: Archív MZVaEZ SR.

Ivan Korčok bude viesť delegáciu SR na zasadnutí Rady EÚ pre všeobecné záležitosti v Bruseli

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok sa ‪v utorok (20. marca 2018) zúčastní v Bruseli na zasadnutí Rady EÚ pre všeobecné záležitosti (GAC). Hlavnou témou zasadnutia je príprava Európskej rady – najvyššieho orgánu EÚ na úrovni šéfov štátov a vlád -, ktorá sa zíde vo ‪štvrtok tento týždeň.

ňMinistri sa vyjadria k návrhu záverov k jednotnému trhu, sociálnej dimenzii a Európskemu semestru 2018. Kľúčová bude diskusia k návrhu na zavedenie ciel na dovoz ocele a hliníka zo strany USA, a k západnému Balkánu s výhľadom na prípravu májového summitu v Sofii. Predstavitelia Európskej komisie budú ministrov informovať o aktuálnom stave posudzovania dodržiavania princípov právneho štátu v Poľsku, v tomto štádiu sa hlasovanie Rady o odôvodnenom návrhu Európskej komisie, ani predloženie odporúčania Rady nepredpokladá.

Viac..  Ivan Štefanec: Digitálny vodičský preukaz v mobile bude realitou

V popoludňajších hodinách zasadne GAC k článku 50 k revidovanému návrhu usmernení o rámci budúcich vzťahov so Spojeným kráľovstvom po brexite. Dnes (19. marca) sa v Bruseli uskutoční rokovanie šerpov v kontexte Agendy lídrov na tému zdaňovania digitálnych spoločností, brexitu a prípravy Eurosummitu.

O red

Odporúčame pozrieť

Korcok

Slovensko prišlo o rešpektovaného ministra zahraničných vecí, Korčok podal demisiu s kolegami zo SaS

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí, Ivan Korčok, podal v pondelok demisiu. Z vlády odchádza …

Consent choices