sulik
Richard Sulík, europoslanec. PHOTO: redakcia/red.

Richard Sulík o novej vláde: Teraz nastáva tma

BRATISLAVA / Rozhodnutie prezidenta Andreja Kisku zobrala strana SaS ako holý fakt. Dôveru poslancov ale podľa predsedu strany a zároveň europoslanca Richarda Sulíka nezíska, pretože nové programové vyhlásenie bude veľmi podobné, ak nie rovnaké s tým, ktoré bolo doteraz.

Nová vláda sa bude musieť uchádzať o dôveru v parlamente s novým vyhlásením a podľa Richarda Sulíka dôveru poslancov SaS nezíska.„Po odchode Lucie Žitňanskej a Mareka Maďariča odišli z vlády ľudia, ktorí mali možno aj úprimný záujem meniť veci k lepšiemu. Teraz však nastáva tma,“ povedal Sulík.

„Vláda Petra Pellegriniho, ktorá požiada parlament o dôveru si môže do svojho programu napísať čokoľvek, ale vždy z toho vylezie len jedno. To čo už dobre poznáme. Kšefty, netransparentné a predražené tendre, a kopa slovnej vaty, ktorou sa to má celé zakryť,“ myslí si Richard Sulík. Podľa neho neprídu ani žiadne systémové zmeny v školstve, zdravotníctve a súdnictve, keďže neprišli ani doteraz.

„Stotožnili sme sa s úpenlivým volaním námestí po predčasných voľbách a spolu s opozičnými stranami sme predložili návrh zákona o skrátení volebného obdobia a o vypísaní predčasných volieb na 8.septembra,“ povedal Richard Sulík. Parlament by mal podľa neho o tomto návrhu rokovať na mimoriadnej schôdzi.

Viac..  Ivan Štefanec: Digitálny vodičský preukaz v mobile bude realitou

Témou tlačovej konferencie bolo aj zrušenie pochodu Za slušné Slovensko v Bratislave. „Nie sme sami, koho táto sprava prekvapila a rozhodnutiu organizátorov protestov ako občan celkom nerozumiem. Organizátori ako keby hodili uterák do ringu,“ začala s rozprávaním podpredsedníčka strany SaS Jana Kiššová. „Rozumiem sklamaným a prekvapeným občanom. Tak isto rozumiem ochote študentov pokračovať v zápase za slušné Slovensko a prevziať organizáciu zajtrajšieho zhromaždenia do vlastných rúk,“pokračovala ďalej.

Tak isto vyhlásila, že strana SaS sa svojej úlohy zmocní so cťou a nevzdajú sa, keďže cítia, že ľudia nie sú spokojní s týmto vývojom. „Úprimne nás potešilo, že vo viacerých slovenských mestách sa organizátori rozhodli pokračovať v boji za slušné a spravodlivé Slovensko,“ povedala Kiššová.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices