cena karola
Reprofoto: europarl.europa.eu

Summer University – národný víťaz Európskej ceny Karola Veľkého pre mládež 2018

Európska cena Karola Veľkého pre mládež je každoročne organizovaná Európskym parlamentom spolu s Nadáciou medzinárodnej ceny Karola Veľkého. V tomto roku sa národným víťazom na Slovensku stal projekt „Summer University“.

Na slávnostné odovzdávanie 8. mája 2018 v meste Aachen bude pozvaný zástupca z každého z 28 národných víťazných projektov. Ceny za tri najlepšie projekty  na európskej úrovni odovzdajú predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani a zástupcovia Nadácie Karola Veľkého. Najlepší projekt získa 7 500 EUR, druhý v poradí 5 000 EUR a tretí 2 500 EUR.   

Cena býva každoročne udeľovaná mladým ľudom, ktorí sa zapojili do projektov orientovaných na podporu porozumenia medzi obyvateľmi európskych krajín. Cieľom Európskej ceny Karola Veľkého je zvyšovať povedomie medzi mladými ľuďmi o Európskej únií.

Tohtoročný víťazný projekt na národnej úrovni „Summer University“ je organizovaný mladými  ľuďmi na dobrovoľníckej báze. Jeho cieľom je porozumenie multikulturalizmu na európskom kontinente, boj za toleranciu, či rozvoj európskeho povedomia medzi mladými ľuďmi. Tento rok projekt oslavuje 30-te výročie. V poslednom desaťročí sa do projektu zapojilo viac ako 100 000 ľudí vo viac ako 260 mestách 40 európskych krajín. Ide o najväčší dobrovoľnícky projekt mobility v Európe.

Viac..  E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

O red

Odporúčame pozrieť

Slovenským víťazom Európskej ceny Karola Veľkého 2023 je Vyšehradské mládežnícke fórum

Vyšehradské mládežnícke fórum 2022 zvíťazilo v tohtoročnom národnom kole Európskej ceny Karola Veľkého pre mládež. …

Consent choices