Vybor EP LIBE
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Vražda novinára Kuciaka: Výbory EP prerokujú zistenia delegácie vyslanej na Slovensko

Poslanci výborov EP pre občianske slobody a kontrolu rozpočtu dnes (v pondelok) prediskutujú zistenia delegácie EP, ktorá po vražde investigatívneho novinára a jeho snúbenice navštívila Slovensko. 

Ad hoc delegácia šiestich poslancov z výborov EP pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE) a pre kontrolu rozpočtu (CONT) navštívila v dňoch 8. – 9. marca Slovensko v rámci takzvanej prieskumnej pracovnej cesty. Dôvodom vyslania delegácie bola vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Témou pondelkovej rozpravy poslancov oboch výborov budú zistenia delegácie, ktoré jej členovia zhrnuli v správe vypracovanej po ich návrate z prieskumnej cesty.

Súvislosti

Poslanci sa o zistenia ad hoc delegácie EP opreli už počas plenárnej rozpravy dňa 14. marca, v rámci ktorej diskutovali o vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a možnostiach zvýšenia ochrany novinárov v EÚ. Na rozpravu nadviaže uznesenie, o ktorom budú poslanci hlasovať počas nasledujúceho plenárneho zasadnutia EP, pravdepodobne dňa 19. apríla, v Štrasburgu.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices