peniaze
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Malé a stredné podniky dostanú viac finančných prostriedkov

Európsky investičný fond (EIF) a UniCredit podpísali dohodu o zvýšení záručného fondu InnovFin pre MSP, ktorou sa má zlepšiť prístup inovatívnych malých a stredných podnikov (MSP) a malých spoločností so strednou trhovou kapitalizáciou k finančným prostriedkom v ôsmich krajinách.

Táto transakcia využíva podporu z programu Horizont 2020, rámcového programu EÚ pre výskum a inováciu, ako aj z Európskeho fondu pre strategické investície (EFSI), ktorý je základným prvkom Investičného plánu pre Európu.

Vďaka dohode bude môcť UniCredit ponúkať prostredníctvom svojich bánk a leasingových subjektov dodatočné financovanie vo výške 340 miliónov EUR inovačným spoločnostiam v Bulharsku, Chorvátsku, Českej republike, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku, ako aj v Bosne a Hercegovine a Srbsku (ktoré nezískavajú podporu z EFSI).

Viac..  Eurobarometer ukazuje pozitívne vnímanie hospodárstva a kvality života v regiónoch EÚ

Spolu s pôvodným portfóliom vo výške 160 miliónov EUR budú mať MSP a spoločnosti so strednou trhovou kapitalizáciou vo všetkých uvedených krajinách prístup k celkovej podpore vo výške pol miliardy EUR.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices