doprava
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Globsec v Bratislave. Pripravte sa na dopravné obmedzenia

BRATISLAVA / Prípravy na svetovú konferenciu Globsec finišujú. Fórum na témy svetovej bezpečnosti sa začne už vo štvrtok v Bratislave. Chystajú sa prísne bezpečnostné opatrenia.

Už vo štvrtok sa na Globsecu v Bratislave stretnú stovky významných hostí z celého sveta. Ich bezpečnosť budú mať na starosti profesionáli z úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií.

Spolupracovať budú aj s dopravnou, poriadkovou, kriminálnou políciou a ďalšími špeciálnymi útvarmi. Ale tiež s hasičmi a záchranármi. Vodiči sa nemusia obávať uzávierok ciest. Musia však počítať s krátkodobým obmedzením dopravy. To bude len na nevyhnutný čas pri presune delegácií z letiska, do hotelov i priamo na miesto konferencie.

„Najťažšia je tá logistika, pretože je to v centre Bratislavy a aby bol ten vplyv na život bežných obyvateľov čo najmenší,“ vysvetľuje riaditeľ úradu pre ochranu ústavných činiteľov Peter Krajčírovič. Na Globsec pricestuje 1 200 pozvaných hostí zo 60 krajín sveta. Medzi hlavné témy, ktorým sa budú venovať, je kybernetická bezpečnosť, problémy blízkeho východu, či riziká umelej inteligencie. Medzi pozvanými sú okrem slovenského prezidenta a premiéra aj mnohí ďalší hostia zo zahraničia.

Viac..  Európska priemyselná dohoda: Výzva k podpore investovania v Európe

„Veľmi dôležitá delegácia prichádza zo Spojených arabských emirátov, dvaja ministri. Spomeniem napríklad indického námestníka ministra zahraničných vecí alebo niekoľko troj a štvorhviezdičkových generálov z Európy a zo Spojených štátov,“povedal riaditeľ Globsec Róbert Vass.

Do bezpečnostných opatrení bude nasadených oveľa viac techniky, služobných psov a dopravných prostriedkov. Po minulé roky situáciu zo vzduchu monitoroval aj vrtuľník. Podobne by to mohlo vyzerať aj vo štvrtok, no podrobnosti už šéf ochranky radšej neprezradil.

S prípravami tohtoročného Globsecu začali organizátori už pred rokom. Rovnako dlho sa na toto podujatie pripravovali aj bezpečnostné zložky. Konferencia bude trvať tri dni, teda do soboty.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices