europsky parlament
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Europoslanci vzdali hold svojej bývalej predsedníčke Nicole Fontaine

Poslanci na čele s predsedom Európskeho parlamentu Antoniom Tajanim si v pondelok minútou ticha uctili pamiatku zosnulej Nicole Fontaine, ktorá v minulosti stála na čele zákonodarného zboru EÚ. 

Nicole Fontaine bola po prvýkrát zvolená do Európskeho parlamentu v roku 1984 a počas dvadsiatich troch rokov svojho pôsobenia v zákonodarnom zbore EÚ sa stala jeho poprednou predstaviteľkou, ktorá neúnavne pracovala na posilnení jeho úlohy, skonštatoval predseda EP Antonio Tajani.

Nicole Fontaine mala vždy blízko k občanom, zúčastňovala sa stoviek konferencií, zdôraznil predseda EP. V čase, keď stála na čele EP, sa mottom Únie stalo „Zjednotení v rozmanitosti.‟ Jej úžasná schopnosť načúvať a jej presvedčivá povaha pomohli k zavedeniu jednotnej meny, dodal.

„Je na nás, aby sme pokračovali v práci našej významnej kolegyne a vdýchli [Európskemu] parlamentu nový život,‟ vyhlásil Antonio Tajani, ktorý sa zároveň Nicole Fontaine poďakoval za jej celoživotné nadšenie, odvahu a konzistentnosť pri práci pre dobro obyvateľov Európy.

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

Sústrasť členom rodiny a priateľom Nicole Fontaine vyjadril v mene poslaneckého klubu EPP, ktorého bola členkou, aj jeho predseda Manfred Weber (DE).

GDPR – míľnik v ochrane súkromia a kontrole nad osobnými údajmi

Predseda EP sa poďakoval všetkým zainteresovaným, ktorí pracovali na zlepšení ochrany osobných údajov prostredníctvom takzvaného Všeobecného nariadenia o ochrane údajov (GDPR), a to najmä spravodajcovi Janovi Philippovi Albrechtovi (Zelení/EFA, DE). „Ide o rozhodujúci krok k zaisteniu bezpečného používania internetu a posun smerom k celosvetovým štandardom,‟ vyhlásil Antonio Tajani.

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices