benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union- EP.

Monika Beňová: Právo ženy rozhodnúť má svoje absolútne opodstatnenie

Plénum Európskeho parlamentu (EP) sa bude v rámci dnešného zasadnutia zaoberať aj problematikou rodovej rovnosti a potrebou posilňovania postavenia dievčat a žien v rámci spoločnosti.

Posilňovanie práv žien a ich postavenia je nevyhnutným predpokladom napríklad na zmierňovanie rizika chudoby, ktorou sú ženy stále ohrozované, a to omnoho  častejšie ako muži,“ priblížila poslankyňa EP Monika Beňová. Téma sa zároveň týka aj ochrany sexuálneho a reprodukčného zdravia žien. To je momentálne veľmi aktuálne na Slovensku, kde sme v 21. storočí svedkami toho, že chcú  muži z extrémistickej strany prikazovať a určovať ženám to, akým spôsobom sa majú vo svojich životoch správať,“ uviedla europoslankyňa.

Chceli by zasahovať do ľudského práva ženy na súkromie a zodpovedné rozhodovanie bez diskriminácie, nátlaku a násilia týkajúce sa vynosenia plodu. Ako matka budem vždy obhajovať život. Interrupcia ženu nepochybne zasiahne na celý život a musí sa s ňou vyrovnávať. Zákon o umelom prerušení tehotenstva je však na Slovensku nastavený regulárnym spôsobom a právo ženy rozhodnúť má svoje absolútne opodstatnenie,“ zdôraznila.

Viac..  Ivan Štefanec: V Bratislave dnes zaznelo tisíc mien obetí komunizmu

Sú to jednoducho práve ženy, ktoré vedia o svojich deťoch a zdraví rozhodovať najlepšie, v žiadnom prípade nie fašisti. Nesmieme preto dovoliť mužom, ktorí spochybňujú a relativizujú už samotné tragédie a vyvražďovanie počas 2. svetovej vojny, aby sa teraz začali stavať do rolí ochrancov života v akejkoľvek jeho fáze. Je to jednoducho falošné,“ uzavrela Monika Beňová.

O dac

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Europoslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu

Európsky parlament vyzýva politické vedenie v EÚ a členské štáty, aby urýchlene a rázne bojovali …

Consent choices