Gymnázium Lipany
Gymnázium Lipany. PHOTO: ec.europa.eu.

Víťazi tohtoročnej SuperTriedy 2018 sú už známi

19.júna 2018 sa v priestoroch Domu Kultúry vo Vajnoroch konalo celoslovenské finále projektu SuperTrieda 2018. Do projektu sa v tomto školskom roku prihlásilo 78 škôl, ktoré celý rok pracovali na tvorbe a skvalitňovaní ich tried a výsledok svojho snaženia včera predstavili formou autorského hudobno-dramatického predstavenia.

Víťazmi v jednotlivých kategóriách sa stali:

  • Kategória 1.- 3. ročník základných škôl:  2.trieda – ZŠ  Devínska, Nové Zámky
  • Kategória 4. – 6. ročník základných škôl: Prima – Gymnázium Lipany
  • Kategória 7. – 9. ročník základných škôl: 7.B – ZŠ Československej armády, Moldava nad Bodvou
  • Kategória stredné školy: 2.C – SPŠE, Hálova 16, Bratislava

Absolútnym víťazom a titul SuperTrieda Slovenska 2018 získali žiaci z Primy Gymnázia v Lipanoch pod vedením PaedDr. Lenky Murínovej. Titul získali za svoje predstavenie zo života včelieho spoločenstva „Honeywood“.

SuperTrieda/SuperClass je medzinárodný projekt, ktorý monitoruje a zvyšuje úroveň škôl  z hľadiska kvality sociálneho prostredia. Projekt vznikol na Slovensku a v r. 2009 sa  dostal medzi 10 školských európskych projektov, ktoré boli odporučené do školského systému vo všetkých štátoch EÚ. Po trojročných testovaniach ho v roku 2012 európski učitelia hlasovaním zvolili za víťaza projektov proti šikane a z Paríža si odniesol titul „Najlepší školský sociálny projekt Európy“.

Viac..  Výrobky vyrobené nútenou prácou budú zakázané na jednotnom trhu EÚ

Partnerom projektu Supertrieda je Zastúpenie EK na Slovensku. Vyhlasovateľom SuperTriedy je MŠVV a Š SR. Zúčastniť sa môžu všetky ZŠ a SŠ na Slovensku, vrátane špeciálnych škôl.

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices