dezertifikacia
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Audítori EÚ: Pôda sa stáva čoraz suchšou a znehodnotenou

Európsky dvor audítorov uverejnil podkladový dokument o dezertifikácii v EÚ, kde sa pôda stáva čoraz suchšou a znehodnotenou. Podkladové dokumenty slúžia ako zdroj informácií pre tých, ktorí sa zaujímajú o danú politiku a/alebo programy. Tento podkladový dokument sa uverejnil pri príležitosti svetového dňa boja proti dezertifikácii vyhláseného Organizáciou Spojených národov. 

Audítori v súčasnosti skúmajú, či sa riziko dezertifikácie v EÚ rieši účinným a efektívnym spôsobom. Vychádzajúc z materiálov zhromaždených počas prípravy na audit sa v podkladovom dokumente uvádzajú hlavné príčiny a účinky dezertifikácie spolu so súčasnými prognózami, ako sa môže vyvíjať v Európskej únii v nasledujúcich desaťročiach.

Dokument obsahuje informácie o preventívnych a obnovných opatreniach, ktoré možno prijať. Taktiež sa v ňom vysvetľuje, ako sa aspekty dezertifikácie riešia v rámci rôznych strategických dokumentov a oblastí politiky EÚ a ktoré finančné programy EÚ podporujú opatrenia týkajúce sa dezertifikácie.

Viac..  Európsky parlament odsúhlasil strop emisií pre každé priemyselné odvetvie

Uverejnenie audítorskej správy sa plánuje koncom roka 2018. Neskôr v priebehu tohto roka sa má uverejniť aj súvisiaci audit o manažmente povodňových rizík v EÚ.

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices