SALVINI, Matteo
Taliansky minister vnútra Matteo Salvini. PHOTO: © European Union.

Salvini: Utečenci uvidia Taliansko akurát tak na mape

RÍM / Taliansko kritizuje Maltu za to, že odmieta prijať loď s migrantmi. Minister dopravy Danilo Toninelli zverejnil fotografiu e-mailu od maltských ozbrojených síl, v ktorom sa píše, že loď nevyzerá, že by bola v nebezpečenstve, a rozhodnutie Malty neprijať ju označil za neľudské a absurdné.

Loď Lifeline má na palube 226 migrantov, ktorých zachránili z mora pri pobreží Líbye. Je pritom jedným z dvoch plavidiel nemeckej mimovládnej organizácie Mission Lifeline. Toninelli sa už skôr vyjadril, že loď porušila zákon tým, že migrantov vzala na palubu, i keď sa už do ich záchrany pustila líbyjská pobrežná stráž. Taliansko podľa jeho slov mimovládke zabaví lode Lifeline a Seefuchs, aby preverilo ich legálny status, a „opäť raz zachráni migrantov“. Lode pritom okrem iného obviňujú, že sa nelegálne plavia pod holandskou vlajkou.

Viac..  Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Taliansky minister vnútra Matteo Salvini sa predtým prostredníctvom sociálnej siete Facebook vyjadril, aby šli obe lode „do Holandska“, keď sa plavia pod holandskou vlajkou, a utečencom na lodi už vo štvrtok odkázal, že „Taliansko uvidia akurát tak na mape“.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices