volby
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Blížia sa voľby do Európskeho parlamentu. Existuje možnosť ako ukázať, že vám to nie je jedno

Už v máji 2019 sa budú konať ďalšie voľby do Európskeho parlamentu. Občania členských krajín Európskej únie si v nich volia poslancov, ktorí ich budú zastupovať v pléne parlamentu. Napriek tomu, že ide o mimoriadne dôležité otázky, mnohí, najmä mladí ľudia, voľby ignorujú. Dokážte tentokrát, že vám to nie je jedno.

Na podujatí EYE (European Youth Event), ktoré sa konalo v Štrasburgu sa tento rok stretlo až 8 000 prevažne mladých Európanov, aby poslancom v Európskom parlamente ozrejmili, ako to s Európskou úniou vidia oni.

Komunikácia, fungovanie či budúcnosť Európskej únie zaujímala mnohých  z tých, ktorí prešli tisíce kilometrov, aby sa o Európskej únii dozvedeli viac. Budúcnosť Európy závisí od mladých ľudí a preto predseda europarlamentu Antonio Tajani prisľúbil, že sa parlament zameria aj na komunikovanie smerom k verejnosti. „Vy ste budúcnosť Európskej únie. Budeme sa snažiť pre vás pracovať, aby ste sa mali lepšie a nemuseli sa báť o prácu,” povedal Tajani.

Na podujatí zaznela aj výzva, ktorá má motivovať mladých k tomu, aby priložili ruku k dielu. Európsky projekt je totiž výsledkom spolupráce, tá sa týka aj vás. Ak vám nie je jedno, kam sa uberá Európska únia, využite možnosť zapojiť sa do projektu This time I´m voting.

Viac..  Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Ide o projekt, ktorého cieľom je konštruktívna komunikácia medzi Európskym parlamentom a verejnosťou. Zaregistrovaním môžete rozšíriť povedomie ľudí aj o voľbách do Európskeho parlamentu vo svojom bližšom i širšom okolí. Ak vám nie je jedno, kam smeruje Európska únia, máte právo vyjadriť svoj názor a pomôcť k lepšej budúcnosti. Registrovať sa môžete TU.

O vik

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices