Pellegrini
Slovenský premiér Peter Pellegrini. PHOTO: © European Union.

Pellegrini v Štrasburgu. Venoval Rade Európy bustu Alexandra Dubčeka

ŠTRASBURG / Vláda v stredu rokovala bez premiéra Petra Pellegriniho. Je totiž vo francúzskom Štrasburgu, kde vystúpil v Rade Európy. Poslanci sa zaujímali aj o vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Premiér zdôraznil, že jej objasnenie je jednou z priorít.

Premiér Peter Pellegrini v stredu navštívil francúzske mesto Štrasburg. Vystúpil s príhovorom v pléne parlamentného zhromaždenia Rady Európy. Vo svojom príhovore zdôrazňoval najmä pomoc, ktorú mladá slovenská demokracia po roku 1989 dostala od Rady Európy. Potom odpovedal na poslanecké otázky, ktoré pokrývali široké spektrum aktuálneho politického diania na Slovensku.

Od postojov k zahranično-politickým otázkam, ako je budúcnosť sankcií voči Rusku cez rozširovanie Európskej únie o krajiny západného Balkánu až po aktuality, ako je napríklad vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, či o situácií Rómov na Slovensku.

Viac..  Bilčík: Kým slovenská vláda stupňuje útoky na médiá, EÚ posilňuje slobodu a ochranu novinárov

Nakoniec Peter Pellegrini venoval Rade Európy bustu Alexandra Dubčeka a slávnostne odhalil aj hviezdu venovanú taktiež Alexandrovi Dubčekovi s nápisom – Verím v dobro človeka.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova; Srbsko to odsúdilo

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému …

Consent choices