Slovensko
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Podpora kultúry patrí medzi priority nadchádzajúceho slovenského predsedníctva vo V4

Ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková vedie slovenskú delegáciu na 28. zasadnutí ministrov kultúry krajín Visegrádskej štvorky (V4). Zasadnutie sa koná na záver predsedníctva Maďarska vo visegrádskej skupine v maďarskom meste Vacov (Vác). Ďalšie spoločné stretnutie sa uskutoční v júni budúceho roka na Slovensku. Informovala o tom riaditeľka komunikačného odboru rezortu kultúry Janka Burdová.

Počas zasadnutia ministerka kultúry Laššáková vyzdvihla úspešné pokračovanie spoločných projektov. „Projekt Kolokvium informačno-knižničných pracovníkov z krajín V4 bude pokračovať počas predsedníctva Slovenska v skupine V4 v júni 2019 v Bratislave. Hlavným organizátorom podujatia bude Univerzitná knižnica v Bratislave, ktorá zaradí do série aktivít k stému výročiu svojho vzniku. Ministerka zároveň upriamila pozornosť na projekt „Kruhy na vode“, ktorého prvý ročník na medzinárodnej úrovni s názvom „Rings in Water“ sa uskutoční v októbri 2018,“ uvádza sa v tlačovej správe s tým, že na národnej úrovni pritom pôjde už o 10. ročník podujatia, ktoré je zamerané na nové možnosti v rozvoji tradičných remesiel v kombinácii so súčasným dizajnom.

Viac..  Jozef Mihál: Novinári musia mať slobodu, majiteľ nesmie zasahovať do ich práce

Laššáková ubezpečila predstaviteľov V4, že podpora kultúry patrí medzi hlavné priority aj nadchádzajúceho slovenského predsedníctva v skupine V4. „Keďže fenomén kultúry je mostom porozumenia medzi ľuďmi a národmi, pomáha predchádzať konfliktom a zároveň ich aj riešiť,“ uviedla. „Podujatia, ktoré Ministerstvo kultúry SR pripravuje, budú inšpiráciou aj v rámci širokého európskeho priestoru,“ dodala. Na záver podujatia sa spolu so svojimi partnermi z Maďarska, Poľska a Českej republiky ministerka kultúry zúčastní na slávnostnom otvorení Festivalu divadiel krajín V4.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices