utecenci
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Stovky migrantov prenikli cez plot do Európy. Podľa informácií hádzali na policajtov fekálie i vápno

CEUTA / Stovkám migrantov sa vo štvrtok po úsvite podarilo preniknúť cez bariéru španielskej Cuety v Maroku na severe Afriky. Na mieste zasahovala aj polícia a došlo tam k stretom. Údaje o tom, koľko ľudí sa dostalo na územie Európskej únie sa líšia. Podľa niektorých informácií ide o 400 ľudí, iných hovoria o 700 osobách.

Španielsky červený kríž, ktorého pracovníci sa nachádzajú na mieste uvádza, že registruje 592 migrantov. Pri prekonávaní plota s ostnatým drôtom a pri stretoch s políciou utrpelo 132 ľudí zranenia, pričom 11 z nich museli previesť do nemocnice.

Medzi zranenými boli aj strážcovia zákona. Podľa agentúry AP bolo zranených 22 policajtov a štyria z nich boli hospitalizovaní. Migranti podľa informácií hádzali na policajtov nehasené vápno a niektorí hovoria aj o fekáliach. Nehasené vápni pritom dráždi a leptá kožu, informovala španielska agentúra Europa Press s odvolaním na policajné zdroje a záchranárov.

Viac..  Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Snahy migrantov preniknúť cez šesťmetrový plot s ostnatým drôtom z Maroka do španielských enkláv Ceuta a Melilla sú pomerne časté. Väčšinou ide o ľudí z krajín subsaharskej Afriky, ktorá žijú v krajine nelegálne a prišli tam s cieľom dostať sa do Európy. 

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices