Sulik
Europoslanec a predseda SaS Richard Sulík. PHOTO: © European Union- EP.

Richard Sulík: Slovensko prišlo o automobilku BMW aj pre hospodársku politiku vlády

Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši by sa mal venovať svojmu pôvodnému povolaniu – medicíne a nefušovať do ekonomiky. Odkázal mu predseda najsilnejšej opozičnej strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

„Hádzanie zodpovednosti na opozíciu za neúspech vlády pri lákaní nemeckej automobilky BMW je trápne a nekompetentné,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

Obrovská koncentrácia automobilového priemyslu na Slovensku je objektívny fakt a každý ekonóm pozná riziká, ktoré takáto jednostranná orientácia na jeden typ výroby prináša.

„Z pohľadu BMW však práve koncentrácia automobilového priemyslu na Slovensku mohla znamenať porovnateľnú výhodu oproti Maďarsku, ale napriek tomu sa firma rozhodla pre nášho južného suseda. Treba za tým vidieť slabé podnikateľské prostredie, daňovú politiku, nedostatočnú vymožiteľnosť práva, nepredvídateľnosť hospodárskej politiky vlády a nedostatočne rozvinutú infraštruktúru,“ povedala podpredsedníčka SaS a predsedníčka hospodárskeho výboru NR SR Jana Kiššová.

Podľa jej slov vicepremiérovi Rašimu tieto učebnicové súvislosti unikajú. „Na východnom Slovensku mala stáť automobilka Jaguar Land Rover, ktorú vláda Roberta Fica za jej príchod kráľovsky odmenila. A nie pri Nitre, ktorá je priemyselne vyspelým slovenským regiónom a je tam problém získať pracovné sily,“ tvrdí J. Kiššová.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Umelú inteligenciu je potrebné rámcovať, aby nám neprerástla cez hlavu

Pýtame sa, kde vtedy bol Košičan Richard Raši, keď jeho vláda hľadala a nakoniec aj našla pre Jaguar zjavne nevhodný región?“ uzavrel R. Sulík.

Správa je publikovaná v originálnom znení, bez redakčných úprav.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices