Trump
Americký prezident Donald Trump. PHOTO: © European Union- EP.

Trump: Na každé auto z EÚ uvalíme 25 percentné clo

WASHINGTON / Prezident Donald Trump povedal zásadné vyhlásenie. Na autá z krajín EÚ plánuje uvaliť clo vo výške 25 percent. Jeho vyhlásenie pritom prišlo len niekoľko hodín po tom, ako minister obchodu Wilbur Ross povedal, že zverejnenie správy o clách na autá odkladá.

V utorok večer urobil americký prezident Trump zásadné vyhlásenie. Uvalíme 25-percentné clo na každé auto, ktoré prichádza do USA z Európskej únie,“  povedal tak v štáte Západná Virgínia. Práve tam prebiehal jeho predvolebný míting. O jeho slovách informovala televízna stanica CNBC.

Podľa informácií z portálu malo Trumpove vyhlásenie prísť len o niekoľko hodín po tom, ako minister obchodu Ross vyhlásil, že odkladá zverejnenie správy o clách na autá.

„Nie je jasné, či správa o potenciálnych clách bude zverejnená do konca augusta,“ uviedol minister pre jeden z denníkov.  Taktiež odmietol stanoviť nový termín predloženia správy. Povedal, že správa sa odkladá vzhľadom na prebiehajúce rokovania s Mexikom, Kanadou a Európskou komisiou. „Študovanie materiálov, ktoré predložili automobilky, trvá dlhšie, ako sa predpokladalo,“ dodal.

Viac..  Európska priemyselná dohoda: Výzva k podpore investovania v Európe

Väčšina automobiliek nesúhlasí s clami, ktoré podľa kritikov zvýšia ceny pre spotrebiteľov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Trump

Trump tvrdí, že Európa by mala poskytnúť Ukrajine viac pomoci

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; …

Consent choices