Zomrel americký senátor John McCain. Bol veľkým kritikom prezidenta Donalda Trumpa

USA / Americký republikán John McCain viac ako rok bojoval s agresívnou formou rakoviny. Úmrtie vplyvného amerického republikána Johna McCaina potvrdila jeho kancelária. Vplyvný politik skonal v rodinnom kruhu.

​Následne sa prostredníctvom sociálnych sietí začali šíriť kondolencie. Medzi prvými bol aj McCainom nenávidený americký prezident Donald Trump, o ktorom vyhlásil, že si jeho prítomnosť neželá ani na svojom pohrebe.

Senátorovi za Arizonu vlani v júli diagnostikovali glioblastóm, teda mozgový nádor. Ten je označovaný za  najagresívnejší druh mozgového nádoru. Väčšina pacientov, ktorým tento typ rakoviny diagnostikujú, sa nedožije viac ako nasledujúce tri mesiace. Správnou liečbou sa dá s chorobou bojovať, avšak pacienti sa zväčša ani pri intenzívnej liečbe nedožijú viac ako rok.

Viac..  Právo na opravu: jednoduchšie opravy ako lákavejšia možnosť pre spotrebiteľov

John McCain by budúcu stredu oslávil 82. narodeniny. Do americkej histórie sa zapísal ako vojnový hrdina z Vietnamu, neúspešný kandidát na prezidenta v roku 2008 a najmä v ostatných rokoch ako obrovský kritik súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa.

O red

Odporúčame pozrieť

Trump

Trump tvrdí, že Európa by mala poskytnúť Ukrajine viac pomoci

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; …

Consent choices