Danko
Predseda NRSR Andrej Danko. PHOTO: © European Union- EP.

Danko závidí Viktorovi Orbánovi jednofarebnú vládu. Ak niekto z partnerov nebude súhlasiť s poukážkami, nebude v takej koalícii

BRATISLAVA / Ak niekto z koalície nebude súhlasiť s rekreačnými poukážkami nebudeme v takej koalícii. To dnes vyhlásil predseda Národnej rady Andrej Danko. Ako priznal toto je agenda SNS, ktorú si v koalícii vyrokovali a prospeje zamestnancom i štátnej kase. Dodal, že rokovania neboli jednoduché a vraj Orbánovi závidí jednofarebné vládnutie.

Viac Slovákov v slovenských hoteloch, či penziónoch, na slovenských pamiatkach ale i v slovenských reštauráciách. .. to je ambícia predsedu SNS Andreja Danka, pre ktorú našiel podporu aj v koalícii. Rokovania v koalícii neboli jednoduché a ak by niekto pri tomto zákone v parlamente z koalície mal problém, odkaz SNS je jasný: „SNS je v koalícii, nedovolil by som si rozprávať veci, ktoré nie sú dohodnuté. Ak by niekto na ministerstve financií mal iný názor, SNS nebude v tejto vláde,“ vyjadril sa predseda strany Andrej Danko.

Ambície SNS boli vyššie napríklad aj čo sa týka hodnoty poukážok, maximálna dohoda v koalícii ale bola na 500 eur. A tak Danko niekoľkokrát priznal, že sa mu páči vládnutie Viktor Orbána. „Áno, závidím politickú moc Viktorovi Orbánovi. Ja som ale v koalícii a robím, čo môžem pre vás všetkých. A Keď budete chcieť, niekedy vám porozprávam, aké by to bolo, keby som vládol ako Viktor Orbán,“ dodal Danko.

Podrobnosti sme sa zatiaľ nedozvedeli, isté je, že poukazy budú mať hodnotu 500 eur. A poskytnúť povinne ich budú musieť firmy zamestnancom od 50 ľudí. Tie menšie to budú môcť robiť dobrovoľne. A samozrejme, celú sumu si budú môcť odpisovať. „My vieme, že keď nedáme peniaze zamestnancom, nebudeme sa o nich starať, nebude mať kto robiť,“ tvrdí Vladimír Soták z Klubu 500. „Či už je to zníženie sadzby DPH, alebo zavedenie dovolenkových poukážok, tak v oboch prípadoch ide o systémové nástroje, ktoré bežne fungujú aj v iných európskych krajinách. Nejedná sa o nič nové, o extra výhody, alebo výnimky,“ tvrdí Marek Harbuľák zo Zväzu sestovného ruchu.

Viac..  Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

„Nie je to ani systémové, nie je to ani sociálne, ne je to ani spravodlivé, pretože pokiaľ niekto nemá na rekreáciu 225 eur tak nemá nárok ani na príspevok,“ tvrdí Jana Kiššová, poslankyňa za SaS. Podpora turizmu je fajn, ale opozícia sa pýta, prečo nepodporíme radšej iné oblasti. „Prosím vás, všetci tí, ktorí to kritizujete, čo je na tom zlé? Že podľa vzoru stravného lístku si do výšky 225 eur v kalendárnom roku a nemusí to byť táto suma, ktorýkoľvek z vás rozhodne, že požiada zamestnávateľa o prispenie k tejto sume až do výšky 275 eur,“ pýta sa Danko.

„Ďalšie, čo ma zaráža je to, prečo si SNS myslí, že práve služby v cestovnom ruchu, prečo zrovna dovolenky a rekreácie je potrebné finančne podporiť. prečo to nie sú iné veci. prečo to nie sú školské pomôcky, potraviny, prečo to nie je cena elektrickej energie,… Je to zase len selektívne opatrenie pre nejakú skupinu ľudí na úkor inej skupiny ľudí,“ tvrdí Kiššová.

​Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices