Zaborska
Europoslankyňa Anna Záborská. PHOTO: © European Union- EP.

Anna Záborská: Občania EÚ chcú zrušenie striedania času

Podľa neoficiálnych výsledkov ankety Európskej komisie o striedaní tzv. letného a zimného času sa až 80 percent zo 4,6 miliónov účastníkov ankety vyjadrilo za jeho zrušenie.

V Európskom parlamente som členskou pracovnej skupiny poslancov k tejto téme a v minulosti už Parlament z našej iniciatívy opakovane vyzýval Komisiu, aby striedanie času zrušila. Obrovský záujem občanov o túto tému a výsledok ankety len potvrdzuje naše argumenty. Striedanie času je problémom pre mnohých ľudí a dnes už nemá ani ekonomické opodstatnenie,“ komentovala zverejnené informácie slovenská europoslankyňa Anna Záborská.

Oficiálne výsledky by mala Komisia zverejniť v piatok 31. augusta spolu s návrhom na ďalší postup, pretože anketa má len charakter odporúčania.

„Z viacerých členských štátov, ako napr. Fínsko alebo aj susedné Poľsko, už máme signály, že po zrušení smernice by chceli zaviesť jednotný čas po celý rok. Ak sa ostatní pridajú, bude v celej EÚ zachovaný jednotný čas v každom časovom pásme,“ doplnila Záborská.

Viac..  Jozef Mihál podrobne o norme Euro 7: Čo to bude znamenať pre automobilky a pre ľudí

O dac

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices