Macron
Francúzsky prezident Emmanuel Macron. PHOTO: © European Union-EP.

Podľa Macrona by si mala byť EÚ s Ruskom bližšia. Ruského prezidenta pozval na oslavy

HELSINKY / Európska únia potrebuje rozvíjať strategické vzťahy s najbližšími susedmi, vrátane obrannej sféry, aby si zaistila väčšiu stabilitu. Francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona citovala agentúra Reuters a uviedla, že Macron vyzval k modernizácii vzťahov Európskej únie s Ruskom.

„Je v našom záujme, aby mala Európska únia strategické vzťahy s Tureckom a s Ruskom, ktoré prinesú stabilitu,“ vyhlásil Macron na tlačovej konferencii, ktorú v Helsinkách usporiadal spoločne so svojím fínskym kolegom Saulim Niinistöm.

Emmanuel Macron prišiel do Fínska z Dánska. Okrem stretnutia s prezidentom Niinistöm sa plánuje stretnúť aj s premiérom, ktorým je Juha Sipilä.

Macron pozval Putina na oslavy

Francúzsky prezident Macron oficiálne pozval Vladimira Putina na novembrové oslavy konca 1. svetovej vojny. Ruský prezident údajne návštevu Francúzska zvažuje, oznámil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Viac..  Europarlament schválil nový pakt EÚ o migrácii a azyle

Putin a Macron sa naposledy stretli v júli v Moskve pri príležitosti finálového stretnutia majstrovstva sveta vo futbale, ktoré Rusko hostilo.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EÚ pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine. Informovala …

Consent choices