Sophia in ‘t Veld
Sophia in ‘t Veld, členka delegácie poslancov EP na Slovensku. PHOTO: © European Union- EP.

Europoslanci pokračujú s monitorovaním situácie. Stretnú sa aj so Sakovou

BRATISLAVA / Dvojdňovú návštevu europoslancov ukončia rokovania s premiérom Petrom Pellegrinim, s ministerkou vnútra Sakovou, s ministrom spravodlivosti Gálom, s policajným prezidentom a špeciálnym prokurátorom.

Europoslanci navštívili Slovensko už po druhýkrát v tomto roku. Dôvodom ich návštevy je monitorovanie bezpečnosti novinárov, korupcie a dodržiavania princípu právneho štátu. Ide o ich druhú misiu v súvislosti s doteraz nevyriešeným prípadom vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

V pondelok sa delegácia stretla aj s prezidentom Andrejom Kiskom. Po rokovaní s nimi vyhlásil, že v krajine ľudia stále nedôverujú. „Od vraždy Jána Kuciaka sa v našej krajine nič zásadné neudialo a nedôvera v štát rastie,“ vyhlásil.

V utorok sa má delegácia europoslancov stretnúť s premiérom Pelegrínim ale aj ministerkou Sakovou, ministrom Gálom, policajným prezidentom Lučanským a špeciálnym prokurátorom.

Viac..  Zavedenie eura v Bulharsku môže byť posunuté

Po Slovensku skupina europoslancov zavíta na podobnú misiu na Maltu, kde bola minulý rok zavraždená reportérka Daphne Caruanová Galiziová.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices