KORCOK, Ivan
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. PHOTO: © European Union- EP.

Slovenský veľvyslanec Korčok sa stretol s Donaldom Trumpom

WASHINGTON / Bývalý štátny tajomník ministerstva vnútra Ivan Korčok a zároveň nový veľvyslanec pre Slovensko v Spojených štátoch, sa stretol s prezidentom Trumpom. Americký prezident ho v utorok prijal v Bielom dome aj manželkou Soňou Korčokovou. O stretnutí informoval na svojej facebookovej stránke.

Nový veľvyslanec pre Slovensko v USA Ivan Korčok sa už oficiálne stretol aj americkým prezidentom Donaldom Trumpom. „Je pre mňa veľká česť byť slovenským veľvyslancom a zastupovať našu krajinu v Spojených štátoch amerických,“ napísal na svojom profile.

Trump ho v Bielom dome privítal aj s jeho manželkou Soňou. Nový veľvyslanec chce pracovať viac v teréne a zviditeľňovať Slovensko v USA najmä prostredníctvom našej kultúry.  Vo Washingtone Korčoka čaká presne naplánovaný program s tým, že Trumpovi odovzdá aj poverovacie listiny, ktoré mu pred odchodom slávnostne odovzdal Andrej Kiska.

Viac..  EÚ sa dohodla na prísnejších obmedzeniach dovozu ukrajinských výrobkov

V USA nebude zastupovať iba slovenské záujmy, ale aj európske. Čaká ho napríklad otázka ciel. „Clá nie sú dobrou odpoveďou na dnešné výzvy,“ myslí si Korčok.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices