Ryanair
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Štrajk personálu Ryanair sa dotkne aj bratislavského letiska. Rušia lety

BRATISLAVA / Letecká spoločnosť Ryanair v piatok zruší niekoľko letov z letiska M.R.Štefánika. Letové obmedzenie sa bude týkať destinácii Belgicko a Holandsko. Zamestnanci totiž opäť pokračujú v štrajku.

Štrajk palubného personálu spoločnosti Ryanair by sa podľa informácii samotnej spoločnosti mal dotknúť aj letov z Bratislavy. Konkrétne ide o dva lety, a to do belgického Bruselu a do Eindhovenu v Holandsku. Letecká spoločnosť ešte v utorok zrušila 190 letov plánovaných na piatok 28. septembra. Personál štrajkuje v Belgicku, Holandsku, Nemecku, Portugalsku, Španielsku a Taliansku.

Ryanair vyhlásil, že podstatnú väčšinu z 2 400 piatkových letov štrajk nenaruší a dotkne sa iba 35 tisíc zo 450 tisíc cestujúcich. Celkovo príde k zrušeniu 250 letov v Európe, informovalo o tom BBC.

„V súčasnosti sú všetky lety leteckej spoločnosti Ryanair z Bratislavy a do nej naplánované 28. septembra riadne včas podľa letového poriadku, žiadny let nebol z Bratislavy doposiaľ z dôvodu štrajku zrušený,“ povedala pre teraz.sk hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Ryanair ale informoval cestujúcich liniek z Bratislavy do Bruselu – Charleroi a do Eindhovenu v Holandsku o bezplatnej možnosti prerezervovať si piatkové lety na iný deň. „I tieto lety sú však stále naplánované včas podľa letového poriadku,“ pokračovala Ševčíková.

Spoločnosť považuje štrajk za zbytočný, pretože podľa oficiálnej správy urobil v posledných týždňoch výrazný pokrok v rokovaniach s odbormi, ktoré zahŕňajú aj pracovné zmluvy s pilotmi a palubným personálom v Írsku, Nemecku, Spojenom kráľovstve a v Taliansku. Štrajky pilotov a personálu Ryanairu sa konali aj počas leta, pričom si vyžiadali zrušenie stoviek letov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices