Skripek
Europoslanec Branislav Škripek. PHOTO: © European Union- EP.

Branislav Škripek: Rada Európy bude rozhodovať o umelom oplodnení pre páry rovnakého pohlavia

Zajtra sa Rada Európy bude zaoberať kontroverznou správou švédskeho spravodajcu Jonasa Gunnarssona. Zástupcovia 47 európskych krajín, vrátane 28 členských štátov EÚ, budú hlasovať aj o požiadavke homosexuálnych párov na umelé oplodnenie.

Branislav Škripek poslanec Európskeho parlamentu a predseda ECPM sa vyjadil: „Podľa Európskeho súdu pre ľudské práva sú vnútroštátne orgány oprávnené limitovať právo na adopcie záujmami týchto detí, to znamená, že treba v prvom rade prihliadať na dieťa a až potom na podporu adopcií. Správa však obsahuje veľmi veľa zlých vecí, ktoré sú v rozpore s prirodzenou rodinou a žido-kresťanskými hodnotami. Preto rozhodne spravíme všetko preto, aby táto správa nebola úspešná.”

Európske kresťanské politické hnutie (ECPM) má v Rade svojho zástupcu – Valeriu Ghileţchi, moldavského poslanca a člena predsedníctva ECPM. Spolu s ďalšími konzervatívnymi politikmi budú hlasovať proti tejto správe. Branislav Škripek ďalej upozorňuje: „Tá správa je taká zlá, že sa nedala ani opraviť pozmeňovacími návrhmi. Preto sme za ECPM nepripravili ani jeden a odmietame ju ako celok. Nestotožňujeme sa s tým, aby sa automaticky uznávalo, že “rodičom č.2” je partnerka matky narodeného dieťaťa a nie biologický otec.  Odmietame požiadavku na adopciu detí pármi rovnakého pohlavia.”

Správa ďalej požaduje právne uznanie párov rovnakého pohlavia. „Aj Slovensko má zadefinované v ústave manželstvo ako zväzok jedného muža a jednej ženy. Nerozumiem potom, prečo je v Rade Európy snaha o nové predefinovanie manželstva. Problém vidím aj v tom, že sa nerešpektuje právo dieťaťa na otca a matku. Je skutočne zvláštne, že Rada Európy na jednej strane vyhlasuje, že je najvýznamnejšou organizáciou bojujúcou za ľudské práva v Európe a spokojne pošliapáva práva  tých najbezbrannejších – detí a to aj tých počatých,”  rozhorčuje sa B. Škripek.

Viac..  Výbor ministrov Rady Európy odobril kandidátov na post generálneho tajomníka

Preto veľmi víta petíciu CitizenGo, ktorá vyzýva poslancov Rady Európy, aby nepodporili túto správu. Petícia je v angličtine a môžu ju podpísať všetci, ktorým záleží na prirodzenej rodine a na zachovaní práv detí – aj počatých. Viac TU.

O dac

Odporúčame pozrieť

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova; Srbsko to odsúdilo

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému …

Consent choices