utecenci
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Alžírsko: Krajina popiera nútené vyhosťovanie migrantov do púšte

Alžírsko kategoricky poprelo najnovšie tvrdenia o nútenom vyhosťovaní migrantov zo západnej Afriky k hranici s Nigerom, ktorí sa následne ocitajú bez pomoci v púšti. Reagovalo tak na skoršie komentáre osobitného spravodajcu Organizácie Spojených národov (OSN) pre práva migrantov Felipeho Gonzáleza Moralesa, podľa ktorého je takéto kolektívne vyhosťovanie porušením medzinárodného práva.

Alžírske ministerstvo zahraničia vydalo stanovisko, v ktorom uviedlo, že krajina bude naďalej vyhosťovať migrantov, ktorí tam žijú nelegálne, pričom bude dodržiavať medzinárodné dohovory, „pokiaľ ide o ich dôstojnosť“.

Morales, ktorý sa na margo vyhosťovania vyjadril tento týždeň po návšteve Nigeru, podľa rezortu prijíma obvinenia zo strany migrantov ako pravdu. Ministerstvo sa tiež vyjadrilo, že nigerská kancelária Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) sa stáva „nosičom propagandy“, keďže poskytuje podobné vyhlásenia.

Viac..  Europarlament prijal plán na ochranu trhu EÚ s energiou pred manipuláciou

Od septembra 2017 Alžírsko vyhostilo viac ako 8 000 ľudí zo Západnej Afriky.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

G. Meloniová: Reforma azylového systému EÚ nie je udržateľným riešením migrácie

Talianska premiérka Giorgia Meloniová nepovažuje navrhovanú reformu azylového systému Európskej únie za udržateľné riešenie neriadenej …

Consent choices