SME award
PHOTO: SME Europe.

Ocenenie SME Star Awards 2018 získala i spoločnosť zo Slovenska

Slovenský europoslanec a viceprezident organizácie SME Europe Ivan Štefanec (KDH) včera v Bruseli odovzdal prestížnu cenu SME Star Innovation Award slovenskej spoločnosti GA Drilling. Cena je určená pre európske malé a stredné podniky, ktoré prichádzajú s unikátnymi inovatívnymi technológiami, výrobkami, alebo postupmi. Spoločnosť GA Drilling vyvinula vlastnú technológiu plazmového vŕtania hornín, ktorá je unikátna v celosvetovom meradle.

„Malé a stredné podniky sú autormi mnohých inovácií, ktoré posúvajú svet dopredu. Som rád, že som túto úspešnú slovenskú spoločnosť mohol na cenu nominovať a včera ju aj odovzdať jej zástupcom. Technológia, ktorú vyvinuli má obrovský potenciál, napríklad pri získavaní zdrojov geotermálnej energie, čo pomôže znížiť našu závislosť na fosílnych palivách. V rámci našej organizácie SME Europe na úspešné malé a stredné podniky nielen upozorňujeme, ale im aj pomáhame prekonávať byrokratické prekážky, organizujeme rôzne semináre a konzultujeme európsku legislatívu. Toto ocenenie je dôkazom, že aj slovenské spoločnosti prichádzajú s unikátnymi riešeniami, ktoré pomáhajú rozvoju celého sveta,“ hovorí Ivan Štefanec.

Viac..  Miriam Lexmann podrobne o prijatom prelomovom zákone o umelej inteligencii

„Ocenenie za inováciu, ktorú prinášame do odvetvia svetovej energetiky, nás veľmi teší. Veríme, že technológia PLASMABIT, ktorú sme vyvinuli, dokáže sprístupniť zdroje čistej obnoviteľnej geotermálnej energie kdekoľvek na svete. Ide nám o špičkový výskum, ktorého výsledkom je technológia s vysokou pridanou hodnotou. Vďaka nej Slovensko získava reputáciu krajiny, v ktorej sa robia svetové projekty. To nám zároveň pomáha udržať mladé talenty doma alebo ich prilákať zo zahraničia späť na Slovensko,“ uviedol Miroslav Zimermann, zástupca manažmentu spoločnosti GA Drilling.

O dac

Odporúčame pozrieť

I. Štefanec: Minister Takáč má farmárov počúvať, nie na nich podávať trestné oznámenia

Farmárske združenia pokračujú vo svojich protestoch pred ministerstvom pôdohospodárstva aj dnes. Minister pôdohospodárstva a rozvoja …

Consent choices