Skripek
Europoslanec Branislav Škripek. PHOTO: © European Union- EP.

Europoslanci schválili väčšiu ochranu pred kriminálnymi zločinmi

Dnes EP prijal tri Správy, ktoré v pléne predstavil ich spravodajca europoslanec Branislav Škripek. Cieľom schválených dokumentov bolo začlenenie Írska a Chorvátska do cezhraničnej výmeny daktyloskopických a DNA údajov ako aj informácií o evidencii motorových vozidiel. Týmto si policajné a justičné zložky budú môcť jednoduchšie vymieňať údaje  o páchateľoch či o kriminálnej činnosti.

Branislav Škripek počas dnešného rokovania povedal: „Dnešné hlasovanie víta krok vpred, ktorý urobili Írsko a Chorvátsko, aby sa mohli stať súčasťou Prümského systému na výmenu dát. Ochrana našich vonkajších hraníc je urgentnou a životne dôležitou záležitosťou.”  Neschopnosť niektorých štátov vymieňať si údaje využívali rôzni páchatelia trestnej činnosti pre svoju nelegálnu činnosť. B. Škripek preto uviedol nasledovné: „Dnešné hlasovanie je správou pre všetkých obchodníkov s ľuďmi, pašerákov, členov kriminálnych gangov a teroristov, ktorí sa snažia z nás profitovať alebo nám škodiť. Správou o tom, že sieť na výmenu informácií medzi členskými štátmi je opäť o niečo väčšia. A odkazuje vám, že vás chytíme a po stihneme podľa našich zákonov!”

Na záver ešte svoje slová zdôraznil: „Nedovolíme, aby sa vaše zlé zámery zničiť náš spôsob života – založený na židovsko-kresťanských hodnotách – stali skutočnosťou.”

Viac..  Trump tvrdí, že Európa by mala poskytnúť Ukrajine viac pomoci

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices