Macron
Francúzsky prezident Emanuel Macron. PHOTO: © European Union-EP.

Emmanuel Macron pricestoval na Slovensko. Okrem prezidentskej návštevy ho čaká aj diskusia s verejnosťou

BRATISLAVA / Do hlavného mesta v piatok prišiel francúzsky prezident Emanuel Macron. Okrem stretnutia s prezidentom na neho čaká aj diskusia s verejnosťou. Polícia v súvislosti s jeho návštevou prijala viacero dopravných a bezpečnostných opatrení.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron prišiel na Slovensko v rámci 100. výročia Československa. Nie je to jeho prvá návšteva na Slovensku, bol tu presne pred piatimi rokmi, konkrétne 29. októbra 2013.

Jeho prvé kroky viedli do prezidentského paláca, kde sa stretol s Andrejom Kiskom. Následne na to sa presunul na Bratislavský hrad, kde ho privítal jeho kolega z Európskej rady, premiér Peter Pellegrini.

Okolo 16:00 sa má prezident stretnúť s verejnosťou v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca, kde bude diskusia o formovaní budúcnosti Európy. 

V čase príchodu sa pred prezidentským palácom nachádzal dav ľudí, z ktorých niektorí tlieskali, iní mávali a iná sa sťažovali, že dobre nevideli, pretože im vo výhľade zavadzali dodávky.

​Atmosféra je zatiaľ pokojná a policajti majú všetko pod dohľadom.

Naposledy navštívil Bratislavu francúzsky prezident v októbri v roku 2013. Dlhých 20 rokov predtým noha francúzskeho prezidenta na Slovensko nevstúpila. Po piatich rokoch tak navštívi naše hlavné mesto aktuálny francúzsky prezident Emmanuel Macron. A to z vlastnej iniciatívy. Francúzsky prezident chce totiž diskutovať s verejnosťou v Primaciálnom paláci. Zaujíma ho pohľad Slovákov na dianie v Únii. Podujatie je súčasťou konzultácií prezidenta Macrona s občanmi v kľúčových hlavných mestách Európskej únie.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

Viac..  Júlia Navaľná: „Ak chcete poraziť Putina, bojujte s jeho zločineckým gangom"

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices