sulik
Richard Sulík, europoslanec /ECR/. PHOTO: redakcia/red.

Europoslanec Sulík: Preferujeme celoročné zachovanie letného času

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) víta otvorenie otázky povinného striedania času a návrh Európskej komisie na vrátenie tohto rozhodnutia do rúk členským štátom považuje za pozitívny krok zo strany Komisie, ktorá týmto rozhodnutím vypočula hlas verejnosti.

Liberáli avšak upozorňujú, že rozhodnutie o tom, ktorý čas si ponecháme, nepatrí do právomocí Európskej únie. Po odhlasovaní príslušnej smernice na európskej úrovni sa iba zruší striedanie času, ale rozhodnutie o celoročnom časovom pásme ostáva v rukách Slovenskej republiky. Tá by mala, samozrejme, sledovať postoj okolitých krajín V4, Rakúska či Nemecka, ale aj vypočuť pripomienky občanov.

Návrh Komisie teraz poputuje na pripomienkovanie a schválenie Európskemu parlamentu a Rade, pričom celý proces schvaľovania môže trvať niekoľko mesiacov. Predseda strany SaS Richard Sulík sa stal v Európskom parlamente tieňovým spravodajcom tohto návrhu vo vedľajšom výbore a bude tak súčasťou rokovaní o harmonograme a detailoch zrušenia striedania času.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

„Čo sa týka Slovenskej republiky v prieskumoch väčšinou vyhráva letný čas, takisto aj v celoeurópskom prieskume sa za zachovanie letného času vyslovilo 56 % respondentov. Preferujeme teda celoročné zachovanie letného času, ale bude záležať aj od zvoleného časového pásma okolitých krajín,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

O red

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices