STefanec
Europoslanec a člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec. PHOTO: Kancelária IŠ.

KDH: Rodinnú politiku je potrebné riešiť komplexne

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) zaregistrovalo, že predseda strany Smer-SD si osvojil časť nášho programu v oblasti rodinnej politiky a navrhuje možnosť fyzickým osobám prispievať dvoma percentami dane svojim rodičom. Zároveň však upozorňuje na to, že rodinnú politiku na Slovensku je potrebné riešiť komplexne a tento návrh je len účelovou demagógiou Roberta Fica.

„S návrhom na to, aby deti mali možnosť svojim rodičom prispievať vo forme určitého percenta z daní prišlo ako prvé KDH už v roku 2016 vo svojom programovom dokumente Nový November (Viac TU). Opatrenie je súčasťou komplexného balíka krokov, ktoré zlepšia ekonomické postavenie rodín v našej spoločnosti a dôchodkového zabezpečenia pod názvom DVD – Dobre vychované dieťa. Spresnili sme ich tento rok na našej programovej konferencii Oslava rodiny (viac TU). Je dobré, že poslanec Robert Fico si po desiatich rokoch vlády Smeru-SD konečne všimol slovenské rodiny, ale spôsob prezentovania tohto návrhu považujeme za účelový. 

Slovenské rodiny potrebujú komplexnú a systematickú pomoc od štátu. O konkrétnych opatreniach na ich podporu sa však nedočítame ani v programe strany Smer-SD, ani v programovom vyhlásení vlády. Skutočnou pomocou pre slovenské rodiny by bolo zníženie daňovo-odvodového zaťaženia, zjednodušenie rodinného podnikania, výstavba nájomných bytov, a aj väčšia ochrana pre tehotné ženy, tak ako to dlhodobo navrhuje KDH,“ upozorňuje europoslanec a člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec.

Viac..  Sankcie EÚ: nové pravidlá na potlačenie ich porušovania

O dac

Odporúčame pozrieť

I. Štefanec: Minister Takáč má farmárov počúvať, nie na nich podávať trestné oznámenia

Farmárske združenia pokračujú vo svojich protestoch pred ministerstvom pôdohospodárstva aj dnes. Minister pôdohospodárstva a rozvoja …

Consent choices