Benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union- EP.

Monika Beňová: Šíreniu lží a dezinformácií v kampaniach musíme efektívne zabraňovať

V súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do Európskeho parlamentu (EP) je nevyhnutné zabezpečiť ich spravodlivý a slobodný priebeh. Poslanci sa preto na dnešnom plenárnom zasadnutí budú zaoberať potrebou zvýšenia odolnosti voči zahraničným vplyvom a zasahovaniu do nich.

Opakované pokusy a skúsenosti so zasahovaním do volieb a predvolebnej kampane ukazujú, že demokratické procesy je nevyhnutné dôsledne chrániť. Týka sa to najmä cieleného obmedzovania masových diskreditačných kampaní založených na absolútnych nezmysloch a dezinformáciách v online prostredí, šírených často zo zahraničia,“ uviedla poslankyňa EP Monika Beňová. Zneužívanie lží a dezinformácií v politickom boji pritom nie je žiadnou novinkou. Predovšetkým v prostredí sociálnych sietí sa však šíria rýchlejšie a ich vplyv tak má omnoho väčší dosah,“ priblížila europoslankyňa. Falošné správy sa vďaka tomu stali istým druhom zbrane, ktorá je hrozbou pre našu spoločnosť.

Viac..  R. Metsola: Schengenský priestor nebude úplný, kým nebude zahŕňať aj Rumunsko

Na neustále sa vyvíjajúce kybernetické hrozby tak musíme reagovať posilňovaním bezpečnosti.Jediným účelom šírenia škodlivého obsahu na internete je vznik pochybností, nevraživosti a rozdelenia v spoločnosti. Tomu je potrebné efektívnejšie zabraňovať,“ uzavrela Monika Beňová.

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices