Sulik
Europoslanec a predseda SaS Richard Sulík. PHOTO: © European Union- EP.

Sulík v europarlamente končí, do volieb posiela poslancov aj nestranníkov

Ako povedal predseda SaS Richard Sulík, chce vyhrať parlamentné voľby a stať sa premiérom, preto sa už nebude uchádzať o miesto europoslanca. Predstavil ale kandidátov zo svojej strany na túto pozíciu, a to Eugena Jurzycu, Alojza Baránika a Luciu Ďuriš Nicholsnovú. Lídrom kandidátky bude práve Jurzyca. Ten do SaS prešiel v minulom volebnom období z SDKÚ-DS. „Eugen je naša ekonomická hlava,“ povedal Sulík s tým, že pri krachu SDKÚ-DS mu trvalo presviedčanie Jurzycu takmer rok a pol. „SaS musí mať v Bruseli zdatného ekonóma,“ konštatoval. Na eurokandidátku strana nominovala aj experta pre eurofondy Jána Rudolfa, ktorý sa dlhodobo venuje problematike EÚ a nie je členom strany.

Liberáli schválili aj ďalších jedenásť kandidátov. Ich mená však zatiaľ strana nezverejnila. SaS pripravila 27 návrhov, ako by sa Európska únia zreformovať, pretože členstvo v Únii je pre Slovensko kľúčový záujem. Opatrenia SaS zhrnula do Manifestu slovenského eurorealizmu.

Viac..  EÚ ohlásila vyše sedem miliardovú pomoc pre Egypt

Okrem Smeru a Kotlebu definitívne nebude spolupracovať s SNS. „Po tom, čo všetko kapitán povystrájal za posledný čas.“ Ďalej dodal, že sa už nemôžu spoliehať na mesiášov ako bol Radoslav Procházka, a preto odmieta čakať na rozhodnutie Andreja Kisku a jeho vstup do politiky. Podľa jeho slov už za posledných 18 mesiacov zmenil názor niekoľkokrát.

O red

Odporúčame pozrieť

elektrina

Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Vďaka aktuálne prijatej reforme bude trh EÚ s elektrinou stabilnejší, dostupnejší a udržateľnejší. Opatrenia zahŕňajúce …

Consent choices