Vybor EP
Zasadnutie Výboru EP. PHOTO: © European Union-EP.

PREHĽAD: Toto je program europarlamentu, riešiť bude najmä víza a boj proti terorizmu

Parlamentné výbory budú tento týždeň hlasovať o nových opatreniach proti terorizmu a povoleniach pre pesticídy. Na pláne je aj hlasovanie o vízach na krátkodobé pobyty. 

Výbor pre občianske slobody bude v pondelok hlasovať o dvoch návrhoch, ktoré majú za cieľ posilniť boj proti terorizmu a organizovanej trestnej činnosti. Jeden z nich by mal sprísniť pravidlá udeľovania dokladov totožnosti, aby nebolo ľahké ich sfalšovať a druhý by mal uľahčiť využívanie finančných informácií v rámci prevencie a vyšetrovanie závažných trestných činov.

Členovi výboru sa chystajú hlasovať aj o novele európskych pravidiel týkajúcich sa víz pre krátkodobé pobyty a o návrhu na vytvorenie systému humanitárnych víz.

Osobitný výbor pre pesticídy, ktorý bol založený po obnovení povolenia pre glyfosát a rastúcich obavách verejnosti a jeho bezpečnosti, bude vo štvrtok hlasovať o svojej záverečnej správe. Jeho členovia hodnotili európsky systém autorizácie pesticídov a navrhli viaceré opatrenia na jeho sprísnenie.

Viac..  Ivan Štefanec: Vyzývame nepodporovať terorizmus a nasledovať Česko, Fínsko a Švédsko

Výbor pre ochranu spotrebiteľov bude v ten istý deň hlasovať o návrhoch, ktoré by mali priniesť viac spravodlivosti a prehľadnosti pre podniky, ktoré využívajú služby online firiem ako sú Amazon, eBay a Google.

O dac

Odporúčame pozrieť

Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Na gréckom ostrove Rhodos v pondelok otvorili nový terminál na špeciálny vízový program pre tureckých …

Consent choices