policia
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Pre útok v Štrasburgu sa zvýši bezpečnosť na Slovensku. V uliciach budú desiatky policajtov

BRATISLAVA / Ministerka vnútra Denisa Saková a Prezídium policajného zboru sa rozhodlo zvýšiť bezpečnosť v mestách na Slovensku. Dôvodom má byť strelecký útok, ktorý sa odohral na vianočných trhoch v Štrasburgu. Policajné hliadky budú hlavne na miestach kde sa konajú vianočné trhy, rôzne akcie a bohoslužby.

O zvýšení bezpečnosti ministerka Denisa Saková informovala v stredu. Viac policajných hliadok nepribudne len v Bratislave ale vo viacerých mestách Slovenska. Nachádzať sa budú hlavne na miestach, kde sú rôzne akcie súvisiace s vianočnými sviatkami ale aj na miestach, kde sa celkovo pohybuje množstvo ľudí. „V každom jednom meste sme zvýšili počet hliadok a špeciálne v Bratislave sme stiahli desiatky policajných príslušníkov  z iných krajských miest, aby nám pomohli zabezpečiť situáciu, ktorá je v našich mestách,“ vyjadrila sa ministerka vnútra Denisa Saková.

Pokiaľ obyvatelia neuvidia policajtov v uniformách, nemusia sa obávať. Podľa slov Sakovej do ulíc vyslali aj policajtov oblečených v civile.

Dvadsaťdeväťročný útočník v utorok zabil vo francúzskom Štrasburgu troch ľudí a ďalších 13 zranil. Osem z nich je vo vážnom stave a podľa starostu mesta niektorí majú zranenia na hlave. Muž strieľal na vianočných trhoch aj na ďalších miestach. Útočníkom je 29-ročný muž, ktorý má policajné záznamy vo Francúzsku aj Nemecku. Miestne úrady predtým potvrdili, že útočník bol na zozname ľudí, ktorí sú zrejme zradikalizovaní. Niekoľko hodín pred útokom prišli do mužovho bytu, aby ho zatkli pre pokus o vraždu. Obvinený sa na mieste nenachádzal, našli tam však výbušniny. Francúzska vláda zvýšila stupeň výstrahy pred terorizmom a do akcie nasadila približne 350 policajtov a dve helikoptéry. Polícia uviedla, že páchateľ je zranený a je možné, že sa mu podarilo ujsť do susedného Nemecka.

Viac..  Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices