2019 CBR650R

Motocyklové novinky z Milána: Klasika i provokujúce vízie

Motorka je láska na celý život alebo aspoň na tú najlepšiu časť. Aj keď na európskych cestách momentálne nevládne motocyklová tlačenica, je čas hľadať inšpirácie na novú sezónu. Kde inde, ak nie na výstave motocyklov?

Magnety na Fiera Milano

V Miláne sa v novembri uskutočnil už 76. ročník medzinárodnej výstavy motocyklov EICMA. Tradične najväčší priestor na výstavisku Fiera Milano patril svetovému lídrovi – japonskej Honde. Čím zrýchlila stajňa tep milovníkom jazdy na dvoch kolesách? Na výstave predstavila Honda päť absolútnych noviniek a pár štúdií. Magnetom je kompletný rad motocyklov pre európsky trh na rok 2019, ktorý má dva nové a tri výrazne inovované modely. Znamenajú príliv novej energie do kategórie stredných motocyklov.

Svieže technológie

Príťažlivý model CB650R rozširuje rodinu Neo Sports Café a prináša nezameniteľný vzhľad aj do strednej hmotnostnej kategórie. Novinkou je aj plne kapotážovaný CBR650R vzhľadovo vychádzajúci z CBR1000RR Fireblade. Do strednej kategórie pribudol vysokootáčkový štvorvalec s výkonom 70 kW. Trojica modelov s motormi s objemom 500 cm3 má širokú škálu vylepšení a výraznejšiu cestnú, športovú i enduro identitu. Osviežením sú nové farby a inovovaná úroveň maximálnej kontroly pre CBR1000RR Fireblade CBR1000RR Fireblade SP. Novými farbami zažiarili obľúbené modely GL1800 Gold Wing a X-ADV. Nezabudlo sa ani na SH300i s novou výbavou pre zvýšenie pohodlia a luxusu.

PHOTO: Honda 2019 CB650R

25-percentný nárast v Európe

Už štvrtý raz za sebou sa na najväčšej svetovej motocyklovej výstave práve v priestoroch Hondy zaskvelo niekoľko futuristických lahôdok. Tento rok sa objavili dve nové dizajnové štúdie 125 cm3 strojov, ktoré vznikli vo výskumnom a vývojovom centre značky v Ríme – sú to CB125X a CB125M. Tento segment zažíva v poslednom období renesanciu, a to najmä vďaka 25-percentnému nárastu európskeho trhu v priebehu tohto roka.

Viac..  Miriam Lexmann: Keby sa mali dodržiavať pravidlá Euro 7, ceny osobných áut by narástli o 2000 eur

Cool štýl na dvoch kolesách    

Treba však myslieť na budúcnosť: CB125M je nahý street motocykel v žiarivo červenej farbe, v dizajne sa objavujú zreteľné črty kategórie super-motard. Futuristické línie sú minimalistické a mimoriadne ostré, pričom sedlo plynule prechádza do krátkeho zdvihnutého zadku a drobného LED svetla.

Naopak, biely model CB125X charakterizuje zreteľné enduro zameranie. Predok motocykla je pozoruhodný vďaka trom svetlometom – jednému centrálnemu a dvom rozmiestneným po bokoch kapoty, ktoré okrem unikátneho vzhľadu pridávajú na vyššej bezpečnosti. Oba modely provokujú najmä mladých. Veď filozofia zážitkov s vetrom vlasoch na dvoch kolesách je viac ako lákavá.

PHOTO: Honda-CB125M a CB125X

O Juraj Turis

Odporúčame pozrieť

Značku Slovenský dom v Bruseli podporila aj výtvarníčka Lenka L. Lukačovičová

Ďalšie umelecké dielo v rámci projektu streetart galérie 40 x 60 Brussels bolo v pondelok …

Consent choices